„Xerox WorkCentre“ 3215 ir 3225: tikrai staliniai daugiafunkciniai įrenginiai

Daugiafunkciniai įrenginiai „Xerox WorkCentre 3215“ ir 3225 yra du dizainu identiški modeliai darbui su medžiagomis iki A4 formato, skirti mažoms darbo grupėms. Naujienos pakeitė ankstesnės kartos „Xerox WorkCentre 3210/3220“.

Lyginant su pirmtakais, jie turi naujus (600 vietoj 360 MHz) procesorius, iki 256 MB padidėjo standartinės atminties apimtis. Be to, daugiafunkciniai įrenginiai išmoko dirbti su storesnėmis medžiagomis (iki 220 g/m2) buvo patobulinta „Ethernet“ sąsaja (atsirado „gigabaitinis“ režimas ir Wi-Fi). Į gerą pusę pasikeitė prietaiso dydis ir išvaizda.

Galimos modifikacijos

„Xerox WorkCentre 3215“ turi tik vieną versiją su raidėmis NI, kuri rodo, kad yra integruoti moduliai – „Ethernet“ (skirtas prijungti prie laidinio LAN tinklo) ir belaidė Wi-Fi sąsaja. „Xerox WorkCentre 3225“ modelis turi „DNI“ modelio variantą, o tai rodo, kad yra integruoti „Ethernet“, Wi-Fi ir dvipusio spausdinimo moduliai.„Xerox WorkCentre“ 3215 ir 3225: tikrai staliniai daugiafunkciniai įrenginiai

„Xerox WorkCentre“ 3215/3225 techninės charakteristikos

 Xerox WorkCentre 3215NI  Xerox WorkCentre 3225DNI 
TipasDaugiafunkcinis įrenginys
Funkcijosvienspalvis kopijavimas ir spausdinimas;spalvotas skenavimas tinkle, faksas
Procesorius600 NHZ
Atmintis256 MB
Įmontuotas kietasis diskas250 GB
EkranasLCD, tekstinis, 2 eilut4s
Spausdinimo technologija
Vienspalvis lazerinis
Spausdinimo raiška
600 x 600 dpi
Spausdinimo greitis А426 psl/min28 psl/min
Dvipusio spausdinimo galimybėnėrayra
Dvipusio spausdinimo greitis А412 psl/min
Kopijavimo greitis А426 psl/min28 psl/min
Pirmojo spausdinio išėjimo laikas8,5 s (spausdinimas), 10 s (kopijavimas)
Mastelio keitimas
25–400%
Skenavimo grietis А4 (vienpusis)17 psl/min (vienspalvis)6 psl/min (spalvotas)
Skenavimo raiška600 х 600 ppi (standartinė)4800 х 4800 ppi (maksimali)
Skenerio tipasskaitytuvas su automatiniu dokumentų tiektuvu
Universalaus popieriaus tiektuvo talpa
1 lapas esant 80 g/m2
Popieriaus tiektuvo talpa, standartinė250 lapų esant 80 g/m2
Automatinio popieriaus tiektuvo skeneriui talpa40 lapų esant 80 g/m2
Popieriaus tiektuvo talpa, maksimali251 lapų esant 80 g/m2
 Išvesties dėklo talpa, standartinė120 lapų esant 80 g/m2
Fakso raiška, maksimali
300 х 300 ppi
Fakso perdavimo greitis
3 s puslapiui
Modemo greitis
33,6 kb/s
SąsajosUSB, Ethernet (10/100/100 Base-TX),802.11b/g/n Wireless LAN
Belaidis spausdinimas
Apple AirPrint,Google Cloud Print

Xerox PrintBack

Matmenys401 x 362 x 365 mm
Svoris11,1 kg11,3 kg
Vidutinė mažmeninė kaina
200 eurų250 eurų

Išvaizda

Naujųjų daugiafunkcinių įrenginių matmenys ir svoris sumažėjo, todėl jie dar patogesni darbe. Būtent tai, matyt, lėmė konstrukcijos supaprastinimą. Išdėstymas išliko monolitinis, kuris jungia spausdinimo ir skenavimo mazgus. Bet jei ankstesniuose modeliuose korpusas nuo spausdinimo dalies iki skenerio palaipsniui išplėstas viršų, tai dabar sienelės beveik vertikalios, liko tik mažas briaunos šonuose ir gale, kad būtų lengviau perkelti įrenginį iš vienos vietos į kitą. Be to, pagerėjo ventiliacija šoninės grotelės.Xerox WorkCentre 3215

Skenerio bloko dangtelis nėra kietai pritvirtintas. Tam kad būtų patogiau nuskaityti storus originalus, pavyzdžiui, knygas, suspecialiais laikikliais dangtelį galima pakelti ir užfiksuoti 2,54cm (1 colio) aukštyje virš stiklo.

Jungtys

Prijungimo prie maitinimo šaltinio, tiesiogiai prie kompiuterio (per USB), LAN (RJ-45), ir telefono linijos (RJ-11) jungtys yra ant galinės įrenginio sienelės. Atkreipkite dėmesį, kad yra du telefono lizdai. Tai daugiafunkciniam įrenginiui suteikia ryšį su ne tik su telefono linija, bet ir išoriniu telefono aparatu patogesniam darbui su faksu. Galinis skydelis turi dangtį, kuris leidžia pasiekti kaitintuvo srityje įstrigusį popierių.

Valdymas

Pagrindinis valdymo skydas yra beveik visiškai užpildytas daugybe valdymo elementų, tačiau jų įsisavinimas neatims daug laiko, nes jie siūlo pažįstamas ir intuityvias funkcijas. Aplink dviejų eilučių LCD ekraną išdėstyti darbo režimo pasirinkimo mygtukai (kopijavimo, skenavimo ir fakso, elektroninių laiškų siuntimas, būklės suvestinė).Daugiafunkcinis įrenginys

Žemiau LCD ekrano yra dviejų segmentų indikatorius, parodantis įrenginio ir belaidžio modulio būseną. Centre įsikūręs įprastas navigacijos blokas. Jo dešinėje – grupė įrankių darbui su laiškais ir faksu: telefonų knygos mygtukas ir tipiškas interneto adreso plėtinys, raidžių ir skaičių blokas.

Programinė įranga

Daugiafunkciniai įrenginiai „Xerox WorkCentre“ 3215 ir3225 palaiko visas pagrindines operacines sistemas: MS Windows, Macintosh, UNIX ir Linux.

MS Windows vartotojams prieinamos tvarkyklės, leidžiančios spausdinant naudoti PCL6, PostScript ir XPS kalbas, skenavimui – TWAIN ir WIA tvarkyklės. Macintosh ir Linux taip pat turi galimybę spausdinti ir nuskaityti dokumentus į vietinio ar tinklo kompiuterio, UNIX – tik spausdinti.

Skenavimo režimo galimybės

Išsamiau aprašysime labiausiai paplitusios biuro aplinkos su kompiuteriais, kuriuose veikia MS Windows skenavimo galimybes. Būtina darbo su kompiuteriu sąlyga yra įdiegta „Xerox Easy Printer Manager“ programinė įranga, kuris pateikiama kartu su spausdintuvo „Xerox WorkCentre“ 3215/3225 tvarkykle.

„Easy Printer Manager“ suteikia galimybę nuskaityti ir išsaugoti failus į bet kurį vietinį ar tinklo kompiuterį, kuriame ji įdiegta, jei jame yra iš anksto nustatyti nuskaitymo parametrai, pavyzdžiui, spalva, originalo rezoliucija ir dydis, failo išsaugojimo vieta, formatas ir veiksmai, kurie turi būti padaryti operacijos pabaigoje. Be skenavimo į PC režimo yra skenavimas į WSD, nuskaitytų duomenų perdavimui į kompiuterius, kurie palaiko interneto paslaugas „Microsoft” įrenginiams.

Bevielis ryšys

Įmontuoti Wi-Fi moduliai, modelį „Xerox WorkCentre 3215NI“ ir „WorkCentre 3225DNI“ leidžia visiems tinklo vartotojams jį naudoti spausdinimui. Nemokama programa „Xerox PrintBack“ leidžia spausdinti iš „Android“ ir „iOS“ mobiliųjų įrenginių. Spausdinti dokumentus iš „Apple iPhone” ir „iPad” galima naudojant naujų Xerox daugiafunkcinių įrenginių palaikomą technologiją „Apple AirPrint“, o „Android” mobiliuosiuose telefonuose – „Google Cloud Print“.

Išvados

Susipažinus su modelio „Xerox WorkCentre 3215NI“ galimybėmis, spausdinimo ir kopijavimo kokybe, galima daryti išvadą, kad gamintojas sukūrė patogesni ir produktyvesnį daugiafunkcinį įrenginį, siūlantį vartotojams pažangiausias dirbo su biuro dokumentais funkcijas. Taip pat verta paminėti didelį prietaiso darbo resursą (maksimali mėnesinė apkrova apie 30 tūkstančių atspausdintų dokumentų) ir padidintos talpos (6000 kopijų) tonerio kasetę už prieinamą kainą.