Už savo pirmąjį 8K televizorių „Samsung“ prašo 15,000 $

„Samsung Electronics“ pradėjo priimti išankstinius užsakymus savo pirmajam masiniam naudojimui skirtam 8K televizoriui. Šiuo metu išankstinis užsakymas galimas tik JAV, kur siūloma įsigyti tik 85 colių flagmaną QLED-TV Q900R už 14 999,99 dolerių kainą. Vėliau turėtų būti prieinamos mažesnės versijos su 65, 75 ir 82 colių ekranais.

Naujieji televizoriai turi keletą 8K raiškos patobulinimų, įskaitant „Real 8K“ rezoliuciją, „Q HDR 8K“ ir „Quantum“ 8K raiškos procesorių.

Q900R QLED 8K

Pasak gamintojo atstovų, „Real 8K“ raiška užtikrina 4000 nitų vaizdo ryškumą, o „Q HDR 8K“ pasižymi „HDR10+“ technologija, užtikrinančia didesnį vaizdo ryškumą ir leidžiančia visą vaizdo turinį matyti taip, kaip tikrovėje. Dirbtinio intelekto technologija „AI Upscaling“ sukurta siekiant pagerinti vaizdo ir garso kokybę. Gamintojas teigia, kad ši dirbtinio intelekto technologija į 8K raišką lengvai konvertuoja bet kokio tipo turinį iš bet kokio šaltinio, tačiau tuo patikėti labai sunku, nes jokie televizoriai, tame tarpe ir „Samsung“, netgi iki 4K raiškos „neištempia“ žemos skiriamosios gebos turinio, pvz. komercinių Lietuvos televizijų.