„Valve“ elektroninio sporto stebėjimą nori perkelti į virtualią realybę

Dota2

Stebėti kaip žaidžia profesionalūs žaidėjai tampa vis populiariau. „Valve“ šią nišą ketina išnaudoti ir leisti žaidimo, „Dota 2“ mačus stebėti virtualios realybės režimu.

Žiūrovai stebėdami žaidimus tokiu režimu žaidime vykstantį vaizdą matytų lyg milžiniškuose ekranuose, sukiojantis į šonus būtų matomi 3D žaidėjų paveikslėliai su jų vardais ir kita informacija. Taip pat žiūrovai galės matyti 3D žemėlapio vaizdą.

„Valve“ taip pat skelbia, jog įmonė ketina kurti papildinį, kuris padėtų apdoroti žaidimus su „Unity“ varikliu efektyviau ir taip sumažinti reikalavimus kompiuterių sistemoms.

Šiuo metu „SteamVR“ rekomenduojami sisteminiai reikalavimai išties dideli, sklandžiam virtualios realybės veikimui reikia „GeForce GTX 970“ arba „Radeon R9 290“ vaizdo plokštės. „Valve“ tikisi, jog papildinys padėtų sumažinti sisteminius reikalavimus iki „GTX 680“ lygio.

Dėl didelės virtualios realybės įrenginių kainos toks papildinys būtų ypač svarbus vartotojams, norintiems mėgautis virtualia realybe, be jokių papildomų sistemos atnaujinimų.