Geriausios „Galaxy S24“ funkcijos – pigiau: „Samsung“ flagmanų gretas papildė „Galaxy S24 FE“

Rugsėjo 26 d. „Samsung“ savo išmaniųjų telefonų asortimentą papildė nauju flagmanu – „Galaxy S24 FE“. Naujasis modelis vartotojams už mažesnę kainą suteiks galimybę naudotis aukščiausio lygio „Galaxy AI“ dirbtinio intelekto (DI) įrankiais ir jų privalumais, kurie buvo pristatyti brangesniuose „Galaxy S24“ modeliuose. „Galaxy S24 FE“ – tai puikus pasirinkimas tiems, kas nori atnaujinti savo telefoną ir išbandyti aukščiausios klasės funkcijas.

„Galaxy S24 FE“ esanti patobulinta kamerų sistema su nuotraukų kokybę pagerinančia „ProVisual Engine“ DI technologija leidžia dar lengviau išreikšti savo kūrybingumą, o erdvus 6,7 colio „Dynamic AMOLED 2X“ ekranas ir dar pajėgesnis „Exynos 2400“ lustas paverčia šį išmanųjį telefoną tinkamu net ir pačioms sudėtingiausioms užduotims, pavyzdžiui, žaidimams. Naujojo modelio patirtį vainikuoja tokios inovatyvios DI funkcijos, kaip „Paieška apibrėžiant“, sinchroninis pokalbių vertimas bei internetinių puslapių santraukos.

Puikūs kadrai su dar mažiau pastangų

„Galaxy S24 FE“ kokybiškų nuotraukų ir vaizdo įrašų fiksavimą paverčia ypač paprasta užduotimi kiekvienam. Įrenginio aukščiausios klasės kamerų sistemą sudaro 50 megapikselių (MP) pagrindinis jutiklis, trijų kartų optinio priartinimo galimybę turinti 8 MP kamera, 12 MP itin plataus kampo objektyvas ir 10 MP asmenukių kamera.

Taip pat „Galaxy FE“ serijoje debiutuoja „ProVisual Engine“ technologija, kuri pasitelkdama DI algoritmus, smarkiai pagerina kadrų detalumą ir išryškina objektų tekstūras. Tai ypač pasitarnauja norint naktį užfiksuoti kokybišką portretą ar su pagrindine kamera skaitmeniniu būdu priartinti vaizdą, neprarandant detalumo. Papildomo ryškumo nuotraukoms taip pat prideda objektų atpažinimo sistema, kuri optimizuoja spalvas veikiant „Super HDR“ režimui.

Galiausiai, atėjus laikui redaguoti įamžintus kadrus, smarkiai gelbsti „Galaxy S24“ serijoje debiutavęs „Nuotraukų pagalbos“ įrankių paketas. DI paremtas generatyvinis redagavimas padeda ištrinti arba pakeisti nuotraukoje užfiksuotų objektų vietą, o „Redagavimo patarimai“ greitai, vieno mygtuko paspaudimu, pašalina tokius kadro netobulumus, kaip atspindžiai ar nereikalingos detalės. Norint savo fotografijos šedevrui suteikti daugiau žaismingumo, „Portretų studija“ asmenukes akimirksniu gali paversti animacija, eskizu ar akvarele, o „Instant Slow-mo“ padeda atkurti atsiminimus sulėtinant bet kurią vaizdo įrašo dalį.

Nuo žaidimų neatsiliekantis našumas

„Galaxy S24 FE“ montuojamas „Exynos 2400“ lustas suteikia galimybę pasinerti į bekompromisės kokybės žaidimą, išnaudojant tokias naujausias technologijas, kaip „Ray Tracing“, kuri padeda sukurti itin tikroviškus vaizdus. Pasaulyje, kuriame baigtį nulemti gali net ir mažiausi strigimai, „Galaxy S24 FE“ savo pranašumą sustiprina pasitelkdamas papildomas našumo gerinimo priemones.

1,1 karto didesnė telefono viduje esanti garų kamera leidžia ilgiau išlaikyti maksimalią žaidimų spartą, o talpesnė 4700 mAh baterija suteikia galimybę vienu įkrovimu sužaisti daugiau žaidimų mačų.

Tam, kad žaidimai būtų ne tik spartūs, bet ir kurtų malonią vizualinę patirtį, įrenginyje įmontuotas didžiausias ekranas „Galaxy FE“ serijos istorijoje. Jo 6,7 colio įstrižainė, „Dynamic AMOLED 2X“ technologija ir 120 Hz atsinaujinimo dažnis padeda mėgautis sklandžiu vaizdu, kurio ryškumą saulės šviesoje papildomai padidina „Vision Booster“ funkcija.

Kasdienybę lengvinančios DI inovacijos

„Galaxy S24 FE“ aprūpintas tais pačiais DI įrankiais, kaip ir kiti „Galaxy S24“ flagmanai, todėl vartotojui suteikia naujas galimybes dirbti, bendrauti ir palaikyti ryšį su aplinkiniu pasauliu. Pavyzdžiui, „Paieška apibrėžiant“ leidžia „Google“ paieškoje ieškoti bet kokio ekrane matomo objekto, kai jis tiesiog apibraukiamas pirštu, o „Samsung Internet“ naršyklėje esanti „Naršymo pagalba“ vieno mygtuko paspaudimu sugeneruos internetinio puslapio santrauką arba jį išvers.

Nuvykus į užsienio šalį, ypač pasitarnaus „Vertėjo žodžiu“ funkcionalumas – jis padės susikalbėti su praeiviais, net ir neturint interneto ryšio. Tuo metu prireikus paskambinti užsienio kalba kalbančiam asmeniui, peržengti kalbos barjerą pagelbės tiesioginis skambučių vertimas, o gavus balso pranešimą ar dalyvaujant posėdyje, „Transkribavimo pagalba“ sukurs tekstinį pasakytų žodžių nuorašą.

Galiausiai, „Užrašų pagalba“ supaprastins užsirašinėjimą automatiškai suformatuodama parašytą tekstą ir, esant poreikiui, jį išversdama. O rašant elektroninį laišką ar žinutę į pagalbą ateis „Susirašinėjimo pagalba“, galinti lengvai pakeisti teksto toną, ištaisyti gramatines klaidas bei parinkti tinkamesnį žodyną.

Saugi ir universali ekosistema

„Galaxy S24 FE“ galimybės dar labiau išsiplečia, kai jis prijungiamas prie kitų „Samsung“ mobiliųjų įrenginių. Tai leidžia lengvai perkelti dokumentus, nesunkiai prijungti papildomus ekranus ir įgyvendinti sudėtingas idėjas, naudojant intuityvius valdymo metodus. Taip didinamas vartotojo produktyvumas, kūrybingumas ir užduočių atlikimo efektyvumas.

Kaip ir priklauso aukščiausios klasės įrenginiui, „Galaxy S24 FE“ vartotojo informacijos saugumu rūpinasi daugiasluoksnė „Samsung Knox“ platforma. Ji apsaugo nuo kritinių programinės įrangos pažeidžiamumų, realiu laiku aptinka įrenginiui kylančias kibernetines grėsmes ir visapusiškai užtikrina saugumą visoje „Galaxy“ ekosistemoje.

„Galaxy S24 FE“ buvo kuriamas taip, kad jo gamyboje būtų naudojama kaip įmanoma mažiau planetos išteklių. Tiek įrenginio išorėje, tiek viduje esančiuose komponentuose gausiai naudojamas perdirbtas plastikas, aliuminis, stiklas ir kiti retieji Žemės elementai. Prie aplinkos apsaugojimo taip pat prisideda ilgas „Galaxy S24 FE“ gyvavimo ciklas, kurį garantuoja septyni operacinės sistemos versijos atnaujinimai ir septynerius metus siunčiami saugumo pataisymai.

„Samsung“ partnerių parduotuvėse Lietuvoje „Galaxy S24 FE“ prekyba prasidės nuo spalio 3 d. Pirkėjai galės rinktis iš mėlynos, grafito, pilkos, mėtinės ir geltonos spalvų.


Galaxy S24 FE specifikacijos
Ekranas
6,7 colio FHD+
Dynamic AMOLED 2X technologija


Adaptyvus 120Hz atsinaujinimo dažnis (60~120Hz)
Vision Booster technologija
*
Matuota įstrižai, naudingas plotas mažesnis dėl kameros išpjovos ir suapvalintų kampų
Matmenys ir svoris
77,3 X 162 X 8,0mm, 213g 
*Įrenginio svoris gali priklausyti nuo rinkos
Kamera
  
12MP itin plataus kampo kamera 
F2.2, 123˚ apžvalgos kampas
50MP pagrindinė kamera 
F1.8, 84˚ apžvalgos kampas
Adaptyvūs pikseliai
8MP telefoto kamera 
3 kartų optinis priartinimas, F2.4, 32˚ apžvalgos kampas 
10MP priekinė kamera 
F2.4, 80˚ apžvalgos kampas 
Procesorius
Exynos 2400e (4nm)
Darbinė atmintis
ir vidinė talpykla
8 + 128 GB
8 + 256 GB
8 + 512 GB
*Prieinamas vidinės talpyklos dydis priklauso nuo instaliuotos programinės įrangos
*Atminties dydis gali skirtis priklausomai nuo rinkos.
Baterija  
4700 mAh  
* Tipinė talpa nustatyta trečiųjų šalių laboratorijos sąlygomis. Tipinė talpa yra numatomas talpios vidurkis, atsižvelgiant į baterijų talpos nukrypimus pagal IEC 61960 standartą testuotuose baterijų pavyzdžiuose. Nurodyta (minimali) talpa yra 4565 mAh. Tikroji baterijos ištvermė gali skirtis priklausomai nuo ryšio aplinkos, naudojimo įpročių ir kitų faktorių
Charging*  
Laidinis*: iki 50% įkrova per maždaug 30 min su 25W įkrovikliu** ir 3A USB-C kabeliu***
Fast Wireless Charging 2.0****
Wireless PowerShare*****
*Laidinis įkrovimas suderinamas su QC2.0 ir AFC standartais.
**25W įkroviklis parduodamas atskirai. Naudokite tik „Samsung” patvirtintus įkroviklius ir laidus.
*** Rezultatai gauti iš vidinių „Samsung“ laboratorinių testų, atliktų naudojant 25W kelioninį adapterį, prijungtą prie išnakstinio leidimo „Galaxy S24 FE“ versijos, kai įrenginio baterija buvo visiškai išsikrovusi (0%), o visos paslaugos, funkcijos ir ekranas buvo išjungti. Faktinis įkrovimo greitis gali skirtis priklausomai nuo tikrojo naudojimo, įkrovimo sąlygų ir kitų veiksnių.
****Belaidis krovimas suderinamas su WPC.
*****PowerShare funkcija palaikoma Samsung ir kitų gamintojų išmaniųjų telefonų su WPC Qi belaidžio įkrovimo palaikymu, pavyzdžiui, Galaxy Fold 6, Flip6, S24 Ultra, S24+, S24,Galaxy Fold5, Flip5, Galaxy Fold4, Flip4, S23 series, S22 series, Fold3 5G, Flip3 5G, S21 FE 5G, S21 series, Fold2, Note20 series, S20 series, Flip, Note10 series, S10 series, S9 series, S8 series, S7 series, S6 series, Note9, Note8, Note FE, Note5, and wearables such as Galaxy Buds2 Pro, Buds2, Buds Pro, Buds Live, Watch6, Watch6 Classic, Watch5, Watch5 Pro, Watch4, Watch4 Classic, Watch3, Watch Active2, Watch Active, Gear Sport, Gear S3, Galaxy Watch, ir Galaxy Buds. Gali neveikti su tam tikrais aksesuarais dėklais ir kitų gamintojų įrenginiais. Gali paveikti ryšio stiprumą, priklausomai nuo tinklo ir aplinkos
OS  
Android 14
One UI 6.1 
Tinklas ir ryšiai
 5G*, LTE**, Wi-Fi 6E***, Wi-Fi Direct Bluetooth® v 5.3
* Reikalingas optimalus 5G ryšys. 5G paslaugos palaikomos tik 5G ryšiu padengtose vietovėse ir šalyse. Realus 5G greitis ir prieinamumas gali priklausyti nuo šalies, ryšio paslaugų teikėjo ir vartotojo aplinkos.
** 4G modelio prieinamumas priklauso nuo šalies ir operatoriaus.
***Wi-Fi 6E tinklo prieinamumas priklauso nuo šalies, ryšio paslaugų teikėjo ir vartotojo aplinkos. Reikalingas optimalus ryšio stiprumas ir Wi-Fi 6E maršrutizatorius
Saugumas
Auto Blocker, Samsung Knox, Samsung Knox Vault, Samsung Knox Matrix, Passkey
Atsparumas vandeniui
IP68 
* * IP68 paremtas panardinimu į 1,5 metro gėlo vandens gylį iki 30 minučių. Nepatariama naudoti paplūdimyje ar prie baseino