2024 m. esporto pasaulio taurė: apdovanojimų iš bendrojo fondo paskirstymo ypatybės

2024 m. liepos–rugpjūčio mėn. planuojamas plataus masto „Esports World Cup“ čempionatas, kurį organizuoja ESL ir Saudo Arabijos vyriausybė. „Esports“ sportininkai susitiks Rijade, kur vyks rungtynės, kurių metu paaiškės lyderis 19 disciplinų. Pavyzdžiui, Dota 2, StarCraft 2, CS 2 ir kt. Kol komandos kovos žaidimų arenoje, gerbėjai gali lažintis už savo favoritus https://we-ggbet.com/en.

„Esports World Cup 2024“ yra „Gamers8“ renginio, kuris vyko praėjusiais metais, tęsinys. Tačiau šį sezoną prizinis fondas buvo gerokai padidintas. Jei anksčiau dalyviams buvo dalijami 45 milijonai dolerių, tai dabar suma siekia 60 milijonų dolerių.

2024 m. Esporto pasaulio taurės sumos skirtos kiekvienai disciplinai

2024 m. „Esports World Cup“ apdovanojimų fondą organizatoriai paskirstė visoms disciplinoms. Tuo pačiu metu kai kurios pozicijos suteikia apdovanojimus ne tik už pagrindinius renginius, bet ir už kvalifikaciją. Daugiau informacijos rasite lentelėje.

ŽaidimasPagrindinio renginio apdovanojimas, $Atlygis už kvalifikaciją, $
Dota 2 (Valve)5 mln5 mln
PUBG Mobile (LightSpeed & Quantum Studio)3 mln800 000
Starcraft 2 (Blizzard Entertainment)1 mln750 000
Overwatch 2 (Blizzard Entertainment)1 mln400 000
Street Fighter 6 (Capcom)1 mln100 000
Tekken 8 (Bandai Namco)1 mln100 000
EA Sports FC 24 (Electronic Arts)1 mln100 000
Fortnite (Epic Games)750 000250 000
Honor of Kings (TiMi Studio Group)3 млн
Mobile Legends: Bang Bang (Moonton)3 mln
PUBG (PUBG Corporation)2 mln
Apex Legend (Respawn Entertainment)2 mln
Rainbow Six: Siege (Ubisoft Entertainment)2 mln
League of Legends (Riot Games)1 mln
Free Fire (Garena)1 mln
Counter-Strike 2 (Valve)1 mln
Teamfight Tactics (Riot Games)500 000
Mobile Legends: Bang Bang Woman (Moonton)500 000
Rennsport (Competition Company)500 000
Rocket League (Psyonix)250 000

Prizinis fondas ganėtinai didelis, todėl kiekviena komanda būtinai sieks pergalės. Tai taps įdomių rungtynių, apgalvotų taktinių judesių ir nepaprastų sprendimų pagrindu.

Klubų čempionatas ir siūlomi apdovanojimai

Be apdovanojimų už rungtynes ​​pasirinktose disciplinose, numatytos išmokos už klubų čempionatą. Kalbame apie organizacijas, kurios pristatė komandas keliose srityse. Pavyzdžiui, brazilai FURIA Esports turi Counter-Strike, League of Legends, Rainbow Six: Siege ir kt.

Varžybų metu kiekvienai konkrečiai organizacijai sudaroma bendra įskaita. Kuo jų rezultatai yra  geresni, tuo bus aukštesnė vieta reitinge. Esmę galima palyginti su olimpinėms žaidynėms, kuriose aktualios medalių rikiuotės.

Klubų čempionate bus išsiaiškintos 16 organizacijų. Gautas atlygis bus reikšminga finansinė parama elektroninio sporto plėtrai. Kaip bus skiriami ir skaičiuojami taškai, kol kas neskelbiama. Lyginant su praėjusiais metais, Gamers8 čempionate buvo naudojama gana paprasta formulė. Didėjant komandos užimtoms pozicijoms, didėjo organizacijai suteikiamų taškų skaičius. Taigi už pirmą vietą buvo skirta 50 taškų. , paskutinę – du.

Organizatoriai apsvarstė situacijas, kada surenkamas vienodas taškų skaičius. Jei keli klubai reitinge atsidurs toje pačioje eilutėje, tada apdovanojimai už užimtas vietas buvo apjungiami ir padalijami jiems lygiomis dalimis.

Pertrauka nuo eSporto pasaulio esporto taurėje

Nepaisant to, kad pasaulio esporto čempionatas yra tiesiogiai susijęs su esporto pasauliu, kiekvienas lankytojas (dalyvis ar gerbėjas) pailsės nuo įprastos atmosferos. Taip yra dėl kompetentingo renginio organizavimo su pramoginiais elementais:

1. Praėjusiais metais į renginį buvo pakviesta roko/pop grupė Imagine Dragons.

2. Ne mažiau įdomus buvo ir DJ Metro Boomin pasirodymas.

3. Tiems, kurie toli nuo muzikinės kūrybos, buvo surengta praėjusių metų konsolių ir vaizdo žaidimų paroda.

Sugalvota net pramogų vaikams, kad vyresnioji karta galėtų mėgautis renginiu be vaikų užgaidų. Dėl kompetentingo turimo požiūrio į organizacinius klausimus renginys pernai tapo vienu reikšmingiausių ir populiariausių. Jo prestižas yra neprilygstamas, o daugelis komandų pirmenybę teikė dalyvavimui „Esports World Cup“.

Šiais metais organizatoriams reikia pasistengti nenuleisti užkeltos kartelės. Iki čempionato pradžios liko nebedaug laiko, kuris nustebins visus savo mastu.