Geri virtuviniai peiliai

Kas yra geri virtuviniai peiliai ir kiek jie turi kainuoti? Ar gali būti geras peilis pigus? Paskutiniu metu Kaune nuolat galima sutikti tamsaus gymio žmonių siūlančių itin pigiai nusipirkti aukštos kokybės peilių. Istorija labai paprasta – susistabdo Jus ir siūlo pigiai ir gerus peilius. Istorija kaskart vis kitokia: parvežti iš užsienio, dideliu kiekiu pirkti per išpardavimą ar net vogti. Kad efektus būtų didesnis ant peilių dėžės užrašo kokią nors mistinę kainą, pvz 150 eurų. O parduoti siūlo už trečdalį kainos.

Ir jei nesutinkate tai pats pardavėjas pradeda nuleidinėti kainą. Ir paskutiniu desperatišku bandymu sutinka peilius parduoti ir už 20 varganų eurų. Ar tokie peiliai gali būti geri? Vargu – greičiausiai jie gražiai atrodantys, tačiau vos kelis litus kainuojantys. Tokią prekybos schemą taiko turistams suvenyrus pardavinėjantys prekeiviai. Jie bando iš žmogaus išmelžti viską ką įmanomą. O jei pirkėjas preke nesusigundo, jos kaina krenta kelis kartus, kad pavyktų bent kažkiek uždirbti.

Renkantis peilį galioja labai paprasta taisyklė – kiek mokate tiek turite arba ką perkate tą ir gaunate. Labai svarbu ir kur perkate peilius. Geri virtuviniai peiliai pirkti turguje, gali būti nelabai geri, nors ant jų ir puikuosis žinomos firmos logotipas. Tiesiog mūsų pusbroliai kiniečiai moka nukopijuoti praktiškai viską – nukopijuoja iPhone telefonus, automobilių dalis. Tai nukopijuoti peilį jiems tikrai nėra labai didelė problema.

Jei kalbame apie peilius toliau tai svarbu žinoti, kad peiliai pagal medžiagos tipą gali būti keraminiai ir metaliniai. Mums mažiau žinomi keraminiai peiliai. Jie itin aštrūs ir ilgaamžiški, tačiau neatsparūs smūgiams. Pavyzdžiui, nukritus ant žemės toks peilis tiesiog subyrės į šipulius. Jų galąsti standartiniais įrankiais taip pat negalima. Tad tai aukštesnės klasės peiliai.

Mums daug geriau žinomi metaliniai peiliai. Jie pigesni, nedūžtantys. Šie peiliai greičiau atšimpa, tačiau juos galima pagaląsti ir namų sąlygomis. Pigesni peiliai kartais užpuolami korozijos, todėl geriau rinktis atsparius korozijai – pagamintus iš nerūdijančio plieno. Jei kalbėsime apie itin prabangius peilius, jie gali būti pagaminti iš itin brangių metalų lydinių, bet šį kartą kalbame apie žemiškesnius gaminius.

Na, ir žinoma, kažkokią peilių kainos dalį sudaro jį gaminančios kompanijos vardas. Čia taisyklė galioja kaip ir visur. Už kompanijos vardą reikia mokėti, tačiau tai garantuoja ir kokybę. Pasaulyje žinomiausios šios firmos: Spyderco, Forschner, Wusthoff, Messermeister, Cutco, Chicago Cutlery. Mažiau žinomi vardai – Jamie Oliver, Rossa, Verde, Symbio, Savovy, Vinzer.

Stebuklo čia nėra. Rekomenduojame peilius pirkti rinkiniuose ir specialiuose dėkluose. Tai reikalinga tam, kad peiliai sumesti krūvoje nesibraižytų vieni į kitus ir dėl to neprarastų nei vaizdo nei aštrumo. O kokie virtuviniai peiliai yra geri, o kokie nelabai geri nuspręsti galite tik Jūs patys, pagal savo keliamus reikalavimus.

Peilių parduotuvė https://jnats.eu/product-category/knifes/