Stacionariems PC skirtų „AMD Bristol Ridge” oficialūs našumo duomenys

Vakar AMD oficialiai pristatė naujus hibridinius procesorius (APU) stacionariems kompiuteriams – 8 modelius kodiniu pavadinimu „Bristol Ridge“. Visi jie gavo „Excavator“ branduolius, nors naudoja naują platformą ir naują procesoriaus lizdą „Socket AM4“. Pritaikyti naują procesoriaus lizdą teko dėl to, kad AMD stalinių PC procesoriai gavo DDR4 atminties palaikymą. Tai tiesiogiai prisideda prie procesorių spartos augimo, kadangi 22% padidina pralaidumą „bendraujant“ su atmintimi, lyginant su ankstesnės kartos modeliais. Be to, DDR4 atmintis yra ekonomiškesnė nei DDR3.

amd_br

Pasak AMD, A12-9800 procesorius su keturiais branduoliais ir 65 vatų TDP našumu prilygsta modeliui „Intel Core i5 6500“. Lyginant abiejų modelių 35 vatų versijas, AMD procesorius „A12-9800E“ yra 17% greitesnis nei „Intel Core i5 6500T“. Be to AMD integruotos grafikos galimybės pastebimai pranašesnės už „Intel“ analogus.

amd_perf

Tas pats pasakytina ir lyginant „Bristol Ridge“ ir „Intel Skylake“ modelių energijos naudojimo efektyvumą. Priklausomai nuo užduoties, AMD naujienų energijos vartojimo efektyvumas gali daugiau nei du pranokti panašių parametrų „Intel“ procesorių rodiklius.

amd_effici

„Bristol Ridge“ procesorius palaikys naujas AMD mikroschemos: B350 ir A320 masinėms sistemoms  ir X/B/A300 mažo formato sprendimams, pvz. nettop‘ams. „AMD Zen“ procesoriams bus sukurtas kita mikroschema, kurios pavadinimas ir charakteristikos yra laikomos paslaptyje. Ji bus orientuota į PC entuziastus.

Naujos mikroschemos suvartoja vos 5,8 W energijos, o tai yra 2 vatais mažiau negu FM2+ platformai skirto AMD A78 atveju ir gerokai mažiau nei AM3 + platformos AMD SB950, kurio šis rodiklis siekia net 19,6 W.

amd_chips amd_br_ddr4