„NVIDIA“ pateiktas kolektyvinis ieškinys dėl neteisingų „GeForce GTX 970“ specifikacijų

Neteisingai nurodytų vaizdo plokštės „NVIDIA GTX 970“ parametrų skandalas turi logišką tęsinį. Vienas iš pirkėjų, bendrovei „NVIDIA“ ir vienam iš jos partnerių pateikė kolektyvinį ieškinį, kaltindamas juos nesąžininga reklama ir neteisėtais verslo metodais.

Pasak analitikų ir prekybininkų, tik maža vaizdo plokščių „GeForce GTX 970“ savininkų dalis planuoja jas gražinti dėl skandalo. Tačiau daugelį piktina ne tiek tai, kad įmonė iš pradžių buvo paskelbusi neteisingas savo grafikos sprendimo specifikacijas, kaip tai, kad „NVIDIA“ pasirinko tylėjimo taktiką po klaidos paviešinimo. Matyt, tokie žmonės ir nusprendė pateikti ieškinį „NVIDIA“.GTX 970

Endriu Ostrovskis (Andrew Ostrowski), individualiai ir visų kitų analogiškoje padėtyje esančių asmenų vardu, praėjusią savaitę Šiaurės Kalifornijos apygardos teisme pateikė kolektyvinį ieškinys prieš „NVIDIA“. Ieškovas kaltina „NVIDIA“ ir „Gigabyte Technology“ klaidinančia reklama, nesąžiningais ir nelegaliais verslo metodais, taip pat klaidinančios praktikos naudojimu. Ieškovas reikalauja išnagrinėti bylą dalyvaujant prisiekusiųjų žiuri, perleisti valstybės naudai neteisėtai gautas pajamas iš sandorių, atlyginti žalą pirkėjams, uždrausti pardavimus ir imtis visų kitų priemonių pagal Kalifornijos valstijos įstatymus.

„Atsakovai dalyvavo visoje šalyje vartotojus klaidinančioje schemoje apie charakteristikas, kokybę ir „GTX 970“ privalumus, kurioje teigiama, kad „GTX 970“ turi 4 GB realios vaizdo atminties, 64 ROP blokus ir 2048 KB L2 laikinosios atminties, kas neatitinka tikrovės“, – rašoma pareiškime. „Produkto populiarinimo metodai ir priemonės „GTX 970“ atveju buvo nukreipti sukurti nuomonę, kad vaizdo plokštė atitinka reklamuojamas specifikacijas“.

„NVIDIA“ oficialiai pripažino, kad neteisingai nurodė „GeForce GTX 970“ specifikacijas savo dokumentuose spaudai ir partneriams, kas nulėmė neteisingos informacijos plitimą. Be to, įmonė patvirtino, kad visi „GeForce GTX 970“ našumo apribojimai kilo dėl GPU architektūros ir negali būti pašalinti naujų tvarkyklių pagalba. Nepaisant to, GPU kūrėjas nežada jokios kompensacijos tokių plokščių savininkams. Be to, pagal žiniasklaidos pranešimus, „NVIDIA“ stengiasi atsiriboti nuo skandalo. Daugelis parduotuvių ir vaizdo plokščių gamintojų priima gražinamas „GeForce GTX 970“ ir savininkams kompensuoja visas išlaidas.

Kadangi ieškinys yra kolektyvinis, prie jo gali prisijungti vartotojams, kurie tiki, kad „NVIDIA“ ir „Gigabyte“ pasielgė su jais neteisingai, nurodydami neteisingas „GeForce GTX 970“ specifikacijas. Iš esmės tai reiškia, kad prisijungti prie teismo proceso gali visi JAV gyvenantys šių vaizdo plokščių savininkai.

Pasak „PCWorld“ tinklapio, „NVIDIA“ atsisakė komentuoti ieškinį. „Gigabyte“ taip pat nėra pateikusi jokių oficialių komentarų.