MWC 2015: „Sony Xperia M4 Aqua“ – išmaniojo telefono „M2 Aqua“ įpėdinis

„Sony“ parodoje „MWC 2015“ Barselonoje pristatė savo populiaraus vandeniui atsparaus prietaiso „XPERIA M2 Aqua“ įpėdinį, kuris buvo pavadintas „M4 Aqua“. Naujienos apsaugos laipsnis – IP65/68, tai reiškia kad prietaisas yra apsaugotas nuo dulkių ir gali pusvalandį išbūti vandenyje, panardintas į 1,5metro gylį. Be to tai pirmasis „Sony“ išmanusis telefonas, kuris naudoja „Capless USB“ jungtį, kurios, tam kad apsaugoti nuo vandens, nereikia uždengti kamščiu ir po maudynių pakanka leisti įrenginiui pusvalandį prieš įkrovimą išdžiūti.

Sony Xperia M4 Aqua
Sony Xperia M4 Aqua

Gamintojas su „XPERIA M4 Auqa“ siekia padaryti vidutinės kainos segmentą patrauklesnį pirkėjui. Be žymiai didesnio našumo įrenginys gavo ir atnaujintą dizainą. Galinė išmaniojo telefono dalis, kaip ir apvadai, plastikiniai. Viskuo kitu naujiena labai panaši į flagmaną „Xperia Z3“, tik korpuso kampai neturi papildomos apsaugos. Aparatas gaminamas juodos, baltos ir rožinės spalvų.

Kalbant apie aparatūros specifikacijas, pirmiausia reikėtų paminėti naują procesorių – „Qualcomm Snapdragon 615“ (keturi 1,5 GHz „Cortex-A53“ ir keturi 1 GHz „Cortex-A53″ branduoliai, plius „Adreno 405“ grafika). Kitaip tariant, tai yra pirmasis „Sony“ išmanusis telefonas su 8 branduolių procesoriumi ir pirmasis su 64 bitų lustu. Be to, pirmą kartą į savo vidutinės kainos segmento išmanųjį telefoną „Sony“ įdiegė 2 GB operatyviosios atminties.

Ekranas taip pat tapo geresnis – vietoj 4,8 colių (960 × 540 px) naudojamas 5-colių IPS ekranas su 1280 x 720 pikselių rezoliucija. Tarp ekrano funkcijų galima išskirti galimybę dirbti su pirštinėmis ir baltos spalvos balanso koregavimą. Garso pagerinimui naudojamos „Clear Audio+“ ir „xLOUD“ technologijos.

Sony Xperia M4 Aqua
Sony Xperia M4 Aqua

Išmaniojo telefono fotografavimo ir vaizdo įrašymo galimybės taip pat buvo ženkliai pagerėjo. Vietoj 8 megapikselių galinės kameros dabar naudojamas 13 megapikselių „Exmor RS“ jutiklis. Priekinę VGA kamerą pakeitė 5 megapikselių plataus kampo (88 laipsnių, pasak „Sony“, geriausias variantas, kuris pašalina nereikalingą iškraipymą) „Exmor R“ sensorius. Tai didelis privalumas tiems, kurie mėgsta autoportretus ir vaizdo skambučius. „Sony” pasistengė priekinio fotoaparato galimybes priartinti prie galinio. Pavyzdžiui, palaikomas iš kameros „Cyber Shot“ perkeltas automatinis režimas „Superior Auto“. Dabar pagrindinis fotoaparatas palaiko 36 scenas, o priekinis – 12. Vaizdo stabilizavimo programa „Steady Shot“, dėl galingesnio procesoriaus, dabar veikia ir galinei, ir priekinei kameroms.

Sony pavyko padaryti prietaisą ir šiek tiek plonesniu: storis sumažėjo 18 % – nuo 8,6 iki 7,3 mm. Baterijos talpai tai įtakos nepadarė – „M4 Aqua“ aprūpintas 2400 mAh baterija, o „M2 Aqua“ turi 2330 mAh. Japonijos kompanija žada, kad jos pakaks dviem normalaus naudojimo dienoms. Naujojo išmaniojo telefono svoris – 140 gramų, taip apt yra NFC palaikymas.

„Sony” ruošia dvi išmaniojo telefono versijas – su vienos SIM kortelės ir dviejų („M4 Auqa Dual“) palaikymu. Abu variantai gali veikti 4G LTE tinkluose ir turi „microSD“ lizdą. Šie modeliai skirsis vidinės atminties talpa: „M4 Auqa“ turės 8 gigabaitus, o „M4 Auqa Dual“ – 16 GB.

Naujiena turės suinstaliuotą „Android 5.0 Lollipop“ operacinę sistemą ir kainuos apie 290 €.